Ibrahim Diakité moet Hugo Siquet opvolgen bij Cercle Brugge

Diakité moet Siquet opvolgen bij Cercle: "Durf er defensief stevig invliegen"

11 juli om 10:59

Nu Hugo Siquet terugkeerde naar Freiburg, moet aanwinst Ibrahim Diakité z'n opvolger worden bij Cercle Brugge. De 20-jarige rechtsachter sukkelt momenteel wat met de adductoren, maar staat te popelen om het beste van zichzelf te geven voor de Vereniging

Diakité mocht af en toe meespelen bij Stade Reims, maar werd vorig jaar uitgeleend aan KAS Eupen om meer ervaring op te doen. "Ik heb nog gespeeld tegen Cercle en herinnerde mij nog de specifieke stijl", citeert Het Belang van Limburg de international van Guinee. "Ik weet dat Cercle gekend is voor de pressing en die stijl ligt mij wel. Ik ga graag de lijn af en durf er defensief stevig invliegen."

Na een korte passage bij het Zwitserse Stade Lausanne wil Diakité vol z'n kans gaan bij Cercle. Al zal dat nog even moeten wachten. De vleugelverdediger kampt met een blessure aan de adductoren. "Er was eerst sprake van twee maanden rust, maar ik denk niet dat het zo lang duren. Ik mag lopen en werken in het gym en denk dat ik snel stappen kan zetten om terug te keren", zegt Diakité.

De wedstrijd tegen Kilmarnock, in de tweede kwalificatieronde van de Europa League, komt waarschijnlijk te vroeg voor Diakité. Toch staat hij te popelen om zich zo snel mogelijk te bewijzen in de Jupiler Pro League. "Voor een jonge speler is België ideaal om je te ontwikkelen en bij Cercle is die kans nog groter."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.