Van Dijk twijfelt over toekomst bij Oranje

Stopt Van Dijk als international? "Geen idee hoe m'n toekomst er uit gaat zien"

11 juli om 09:48
Laatste update: 11 juli om 09:56

Virgil van Dijk moet de uitschakeling van het Nederlands elftal een plekje gaan geven. Dat gaat hij de komende weken doen. Ook zal de verdediger dan gaan nadenken over zijn nabije toekomst, zowel bij Liverpool als bij Oranje

"Na zo'n seizoen, waar van alles en nog wat gebeurd is en ook zo'n toernooi waar van alles gebeurd is, waar ikzelf ook van alles over me heen heb gekregen, dan doet dit gewoon pijn", vertelt Van Dijk na afloop van de nederlaag tegen Engeland in de mixed zone, opgetekend door Voetbal International

Of de nederlaag van invloed gaat zijn op zijn toekomst in Oranje, weet Van Dijk nog niet. "Ik heb geen flauw idee hoe mijn toekomst bij Oranje eruit gaat zien. Het wordt een zomer van reflecteren. Ik ga goed nadenken wat ik wil qua club en nationaal niveau. Dan gaan we er weer voor. Het is een heel lang seizoen geweest, waar heel veel emotionele energie in is gestoken."

Het eerstvolgende eindtoornooi voor Oranje, mocht het zich kwalificeren, is over twee jaar. Dan vindt in Canada, Mexico en de VS het WK plaats. Van Dijk, die zich in principe na zijn vakantie meldt bij Liverpool en Arne Slot, is dan 34 jaar. Als het aan collega-verdediger Denzel Dumfries ligt, is de captain van Oranje dan nog gewoon van de partij. "Als dat speelt, dan ga ik dat wel tegen hem zeggen ja. Ik weet niet of dat speelt", aldus de vleugelverdediger tegenover VI. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.