Simons boycot Nederlandse pers na Oranje-exit

Het spel zit op de wagen tussen Simons & Nederlandse pers: "Verongelijkte kleuter"

11 juli om 09:20
Laatste update: 11 juli om 09:22

De maat is vol voor Xavi Simons. Na de EK-exit van Oranje tegen Engeland weigerde hij de Nederlandse pers te woord te staan, omdat hij 'kapot' zou zijn gemaakt. Dat onthult Mike Verweij in de podcast Kick-off Oranje van De Telegraaf. 

"Ik denk dat het heel verstandig is dat Xavi Simons met Memphis Depay gaat praten", begint Verweij. "Memphis had in het begin ook een moeizame relatie met de pers en voelde zich altijd verongelijkt. Vanavond (woensdag, red.) was Xavi Simons diezelfde verongelijkte kleuter."

De 21-jarige ploegmakker van Rode Duivel Lois Openda had in de mixed-zone geen trek in interviews met Nederlandse media. Verweij: "Hij wilde met iedereen praten, behalve met de Nederlandse pers. Kennelijk is er op tv een keer iets over hem geroepen. Toen hij wegliep heeft de persvoorlichter nog een keer gezegd dat de Nederlandse pers hem ook wilde spreken, maar nee: de Nederlandse pers had hem 'kapotgemaakt'."

Wie Simons tegen de borst heeft gestoten, is onduidelijk. Valentijn Driessen denkt er het zijne van. "Hij moet vooral naar zichzelf kijken. Ook hij heeft dit EK niet geleverd. Na zijn goal hebben we hem niet meer gezien tegen Engeland. Hij moet snel volwassen worden."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.