Mechele laat zich uit over Rode Duivels: "Ik kreeg nooit eerlijke kans"

11 juli om 08:00
Laatste update: 11 juli om 08:26

Brandon Mechele speelde niet mee op het EK. De verdediger van Club Brugge haalde niet eens de voorselectie van de Rode Duivels, en dat is 

“Eerlijk: ik was teleurgesteld dat ik zelfs niet in de voorselectie zat", aldus Mechele bij Gazet Van Antwerpen. "Terwijl ik gewoon een goed seizoen gespeeld had. Er waren dan ook nog een paar geblesseerden bij de Duivels... Ik snap de filosofie van de verjonging wel. Maar waarom liet de bondscoach mij gewoon niet meetrainen tot het EK, om dan te bekijken of die jongens nog fit zouden geraken? Ik kreeg nooit een eerlijke kans."

Mechele verwacht niet meteen een telefoontje. "Misschien weet Tedesco niet dat ik een Belg ben (grijnst). Ach, ik ben nooit opgeroepen onder hem. Dus ik verwacht mij er niet meer aan. Pas op: ik was héél blij voor Max (De Cuyper, red.). Maar zelfs al had ik geen minuut gespeeld: zo’n groot tornooi meemaken blijft een unieke ervaring."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.