"Zou mooi zijn als hij binnenkort eerste minuten krijgt bij Anderlecht"

11 juli om 07:16
Laatste update: 11 juli om 07:25

Anderlecht heeft een aantal minder bekende namen meegenomen op stage. Ook Amando Lapage mag zich bewijzen. Zijn vader Laurenzo Lapage, zelf een ex-wielrenner, hoopt op een doorbraak. 

"Hij heeft van kleins af gezegd dat hij profvoetballer wilde worden", vertelt Laurenzo in Het Belang Van Limburg. "Hij droomt er al lang van en het is te hopen dat hij zijn droom kan waarmaken. Natuurlijk zou het mooi zijn als dat bij Anderlecht lukt, maar Amando is daar zelf zeer nuchter in. Lukt het niet bij Anderlecht, dan elders. Hij wil gewoon op hoog niveau voetballen.”

Volgens Laurenzo heeft zijn zoon wel de kwaliteiten voor Anderlecht. "Zijn kopspel is geweldig goed, hij heeft een goeie lange bal, veel spelinzicht en hij speelt vaak in één tijd. Hij heeft nog als aanvaller en als middenvelder gespeeld, dus hij is ook polyvalent. Het zou mooi zijn als hij binnenkort zijn eerste minuten krijgt, maar we moeten geduldig zijn. Hij is nog maar negentien."

Lapage is overigens ook de kleinzoon van Paul Van Himst. Ook zijn broer Youri zat in de jeugd van Anderlecht, maar brak nooit door.