KAA Gent zwoegt in eerste oefenpartij tegen AEK en verliest tegen Grieken

10 juli om 16:46

KAA Gent heeft op de derde dag van een trainingskamp een oefenduel afgewerkt tegen AEK Athene. Dat duel tegen de vice-kampioen van Griekenland werd met 1-2 verloren.

KAA Gent neemt het woensdag twee keer op tegen de Grieken, maar ging in de eerste partij (die twee keer 35 minuten duurde) onderuit. Al na de eerste minuut was het raak voor AEK, dat via Zine doelman Davy Roef wist te verschalken.

Gent ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die na een blunder in de Griekse defensie. Hong profiteerde optimaal en zette na nog geen twintig minuten voetballen de gelijkmaker op het scorebord. Die stand bleef ook tot de rust staan.

Na de pauze wisten de Grieken al vroeg weer te vieren en was het Rota die AEK op voorsprong bracht. Daarop bleven de kansen voor AEK, maar een derde doelpunt bleef uit. Zelf wist Gent amper grote kansen bij elkaar te voetballen.

Opstelling: Roef (GK), Fadiga, Torunarigha, Watanabe (57' Kandouss), Brown (35' Ayinde), De Sart (C), Gerkens, Hong, Sonko, Fernandez-Pardo, Gudjohnsen (35' Tissoudali)

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.