OFFICIEEL: Club Brugge neemt Campbell (18) over van SuperSport United

10 juli om 16:09
Laatste update: 10 juli om 16:12

Bij Club Brugge blijft men vroeg transfers realiseren en heeft met al enkele pionnen gehaald voor zowel Club Brugge A als Club NXT. Met Shandre Campbell heeft het nu ook een Zuid-Afrikaans talent vastgelegd voor NXT.

Dat kondigt Club Brugge zelf aan via de officiële kanalen. De achttienjarige flankaanvaller wordt overgenomen van het Zuid-Afrikaanse SuperSport United. Bij Club Brugge heeft hij zijn handtekennig gezet onder een verbintenis tot medio 2027. 'Met de transfer van Shandre geven we invulling aan onze ambitie om binnen ons eigen programma jong talent te werven en verder te ontwikkelen', klinkt het.

Campbell wordt in eigen land gezien als één van de grote talenten en was op het hoogste niveau al dertig keer actief voor zijn club. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten en zes assists. Voor SuperSport United is het tevens ook de eerste directe transfer ooit naar een Europese club.

"Shandre is nederig en gedisciplineerd en werkt bij elke training consequent hard om zijn spel te verbeteren", zegt CEO Stanley Matthews van de Zuid-Afrikaanse club. "Hij heeft bij Club Brugge een unieke kans gekregen om, in een omgeving van wereldklasse, te spelen met en tegen de beste spelers die Europa te bieden heeft", klinkt het nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.