Birger Verstraete ex-KAA Gent Antwerp Club Brugge naar Oud-Heverlee Leuven

'Verstraete keert terug naar België en tekent voor drie seizoenen bij OHL'

10 juli om 14:54

Birger Verstraete staat dicht bij een terugkeer naar de Jupiler Pro League. Volgens Het Nieuwsblad kan de ondertussen 30-jarige middenvelder aan de slag bij Oud-Heverlee Leuven.

Verstraete was eerder al jaar en dag actief in de Jupiler Pro League. De middenvelder was eerder aan de slag bij Club Brugge, Moeskroen en KAA Gent alvorens naar het Duitse FC Köln te trekken voor vier miljoen euro. In 2020 werd hij door de Duitse traditieclub verhuurd aan Royal Antwerp FC, die hem een jaar later definitief overnamen voor twee miljoen euro. 

Na twee seizoenen in totaal bij The Great Old trok Verstraete voor een seizoen richting KV Mechelen, alvorens afgelopen zomer bij het Griekse Aris Saloniki aan de slag te gaan. De middenvelder verdiende een aardige cent in Griekenland, maar zou er niet echt gelukkig zijn. Nu staat Verstraete naar verluidt dus voor een terugkeer naar de JPL, zijnde bij Oud-Heverlee Leuven. 

Verstraete kan er een contract voor drie seizoenen tekenen. Er waren blijkbaar nog andere Belgische eersteklassers geïnteresseerd. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.