Peter Maes coach Willem II over Nederland-Engeland

Maes beleeft Oranje van dichtbij: "Twee weken geleden zaten ze hier in zak en as"

10 juli om 11:25
Laatste update: 10 juli om 11:33

Woensdagavond neemt Nederland het op tegen Engeland. Ook in Tilburg slaat de Oranje-gekte toe. Willem II-coach Peter Maes beleeft het van dichtbij. 

Maes ziet hoe het geloof bij onze noorderburen gaandeweg is gaan stijgen. "Twee weken geleden zaten ze hier nog in zak en as na de nederlaag tegen Oostenrijk", aldus Maes bij Het Belang van Limburg. "Maar in tegenstelling tot wij Belgen hebben ze zich hier over die negativiteit kunnen zetten. Na Turkije is iedereen er hier plots rotsvast van overtuigd dat ze zondag in de finale staan."

Maes volgt het als coach van Willem II uiteraard van dichtbij. Al heeft hij naar eigen zeggen nog geen Oranje-shirt aangetrokken. "Ik ga mijn afkomst niet verloochenen hé", lacht de coach. "Als Nederland het straks haalt, heeft onze materiaalman Paultje me al uitgenodigd om de finale op een groot scherm te kijken bij zijn thuis. Dan trek ik misschien wel een Oranje-shirt aan, alles voor de sfeer."

Onze landgenoot begint op 10 augustus aan het seizoen in de Eredivisie. Met een verplaatsing naar Rotterdam staat er meteen een grote test te wachten: Feyenoord. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.