Club Brugge aanwinst Christos Tzolis over Norwich

Club Brugge-aanwinst Tzolis: "Heb geleerd dat voetbal ook lelijk kan zijn"

10 juli om 10:22

Christos Tzolis toont binnenkort het beste van zichzelf in de Jupiler Pro League. Ondertussen werd meermaals verteld dat hij dat drie jaar geleden al had kunnen doen. Toen 'koos' hij echter voor Norwich City, maar dat werd geen succes. 

Waarom kiest Tzolis nu wél voor Club Brugge en in 2021 (nog) niet? Die beslissing lag niet volledig bij zichzelf, zo blijkt. "Ik zou naar Club gaan, maar PAOK kreeg toen een hoger bod binnen van Norwich: 11 miljoen euro", zegt Tzolis bij Het Nieuwsblad. "De beslissing lag toen eigenlijk niet meer in mijn handen."

Die overstap werd echter geen al te groot succes. "Na zeven wedstrijden werd Daniel Farke, de coach die mij wou, ontslagen. Dean Smith kwam in de plaats en had een totaal andere structuur voor ogen", aldus Tzolis. 

De toen pas 19-jarige Tzolis beleefde er de keerzijde van de medaille. Ook toen hij bij FC Twente zwaar geblesseerd raakte aan de kie. "Van kleins af aan zag ik enkel de mooie kant van voetbal", geeft Tzolis toe. "Toptalent bij PAOK, altijd spelen, veel goals maken: alles was positief. Ik heb geleerd dat voetbal ook lelijk kan zijn."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.