Nieuwe ploegmakker voor Openda? 'Winger kan FC Porto alweer verlaten'

10 juli om 10:05

Francisco Conceição is in beeld bij RB Leipzig, zo weet de Duitse tak van Sky Sport. Naar verluidt is de Duitse club van Rode Duivel Lois Openda enthousiast over de <inger, die ook belangstelling van andere clubs geniet.

Niet lang geleden lichtte FC Porto de koopoptie die het had op Conceição, waarmee de kleine dribbelaar Ajax definitief verliet. Mogelijk staat Conceição echter ook voor een snelle exit bij de Portugese topclub. Eerder werd de linkspoot al gelinkt aan Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Atlético Madrid en Chelsea. Nu schrijft de Duitse tak van Sky Sport dat Leipzig serieus kijkt naar de Portugees.

Xavi Simons lijkt namelijk niet terug te keren bij de Bundesliga-club, terwijl Dani Olmo mogelijk ook vertrekt. Daardoor moet Leipzig op zoek naar nieuwe aanvallers. Simons en Olmo lijken dus de weg vrij te gaan maken voor Conceição.

Op het EK heeft Conceição zich ook in de kijker gespeeld. De 21-jarige buitenspeler kwam vier keer in actie voor de Portugese ploeg, terwijl hij ook een heldenrol vertolkte tegen Tsjechië met zijn winnende goal.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.