Messi schiet Argentinië naar finale Copa América

Messi loodst Argentinië naar de finale met eerste goal op Copa America

10 juli om 09:29

Lionel Messi heeft weer laten zien dat hij in de nadagen van zijn carrière gewoon nog cruciaal kan zijn voor Argentinië. In de wedstrijd tussen zijn thuisland en Canada maakte hij de 2-0, waardoor Argentinië in de finale van de Copa América staat.

De Argentijnen begonnen het duel met Canada als grote favoriet. Met Messi en Julian Álvarez in de spits koos bondscoach Lionel Scaloni voor een combinatie van ervaring en jeugdigheid en dat pakte zeer goed uit. Ángel Di Maria begon ook in de basis. Hij speelt deze Copa América zijn laatste toernooi als international van Argentinië.

De combinatie Álvarez en Messi bleek al na twintig minuten ijzersterk uit te pakken. De aanvaller van Manchester City legde toen aan voor het openingsdoelpunt en zette de Argentijnen al rap op voorsprong. Argentinië kwam niet veel in de problemen, maar na rust viel pas de tweede goal. Het was Messi die doelpunt nummer 108 voor Argentinië maakte, maar ook zijn eerste goal van deze Copa América.

Argentinië kwam daarna niet echt meer in de problemen, waardoor de finale van het toernooi een feit is. De tegenstander wordt de winnaar van de wedstrijd tussen Uruguay en Colombia.