Belgische ex-ploegmaat looft Gakpo: "Een perfecte mens, ik overdrijf niet"

10 juli om 08:29
Laatste update: 10 juli om 08:51

Cody Gakpo is één van de sterren van dit EK. Ook zijn ex-ploegmaat Gaetan Bosiers volgt hem op de voet. Het duo speelde nog samen bij de jeugd van PSV.

"Ik kwam als Belg bij de Nederlanders terecht en hij ontfermde zich over mij en de andere Belgen", vertelt Bosiers aan Het Belang Van Limburg. "Hij was zo toegankelijk. Ik heb nu nog contact met Vincent, één van zijn beste vrienden, en liep niet zo lang geleden één van de twee broers van Cody nog tegen het lijf. Net als Cody een fijne kerel. Niks veranderd. Cody, ouders en broers waren dan ook gewone mensen die in een rijhuis in Eindhoven woonden."

Met de mentaliteit van Gakpo zit het dan ook goed. "In al die jaren dat we samenspeelden, was hij nooit bij een of andere ambras betrokken. En het kan er al eens emotioneel aan toegaan op een voetbalveld. Hij kon met iedereen overweg, een echte allemansvriend. Hij kende bij PSV iedereen, regelde alles wat er moest geregeld worden. Ja, een echte leidersfiguur. Een perfecte mens. Ik overdrijf niet. Echt niet."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.