Deutsche Bahn biedt excuses aan

Oranje aangekomen in Dortmund, Deutsche Bahn baalt: 'Betreuren het ten zeerste'

9 juli om 23:12
Laatste update: 9 juli om 23:12

De Deutsche Bahn heeft zich geëxcuseerd bij het Nederlands elftal, dat dinsdag niet per trein naar Dortmund kon afreizen. De spelers en stafleden van Oranje waren daarom genoodzaakt het vliegtuig te nemen naar de stad waar het woensdagavond de halve finale tegen Engeland speelt. 

Het Nederlands elftal wilde dinsdag aanvankelijk om 16.00 uur de trein nemen vanuit de vaste uitvalsbasis in Wolfsburg naar Dortmund. Door een 'stremming op het traject' kwam de treinreis te vervallen, en werd er halsoverkop gekozen voor een vliegreis. 

"Wij betreuren het ten zeerste dat het Nederlands elftal niet zoals gepland met de ICE van Wolfsburg naar Dortmund kon reizen", vertelt een woordvoerder, opgetekend door BILD. "De voor de reis naar Dortmund geplande trein kreeg op weg naar Wolfsburg een ongeluk met een dier. Veiligheid staat altijd voorop." 

"Daarom moest de trein voor het vervolg van zijn reis op mogelijke schade worden geïnspecteerd, en kwam hij 134 minuten later dan gepland aan in Wolfsburg. In dergelijke gevallen worden altijd alternatieve opties afgesproken met de UEFA en de teams", klonk de reactie. 

Door de fikse vertraging kwam de persconferentie, waarop Koeman en Oranje-verdediger Nathan Ake de pers te woord zouden staan, te vervallen. Inmiddels is de selectie met daarin ex-RSC Anderlecht spelers Bart Verbruggen en Joshua Zirkzee wel aangekomen in Dortmund. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.