'United-bod van ruim vijftig miljoen geaccepteerd'

'United-bod op Lille-verdediger Yoro geaccepteerd, transfer allesbehalve zeker'

9 juli om 16:35

Manchester United heeft een akkoord bereikt met Lille OSC over de transfer van Leny Yoro. The Red Devils willen ruim vijftig miljoen euro betalen voor de achttienjarige verdediger. Toch is het absoluut niet zeker dat Yoro de overstap naar Engeland maakt: hij heeft zijn zinnen namelijk gezet op een move naar Real Madrid.

Yoro is afkomstig uit de jeugdopleiding van Lille, waar hij op zestienjarige leeftijd al debuteerde in het eerste elftal. Afgelopen seizoen was de centrale verdediger zelfs een vaste waarde bij de nummer vier van de Franse competitie. Daardoor staat hij op de radar bij verschillende Europese grootmachten. Fabrizio Romano weet nu te melden dat Manchester United een akkoord met Lille heeft bereikt over een transfer.

De club van Erik ten Hag is bereid om ruim vijfig miljoen neer te tellen voor de jeugdinternational. Yoro lijkt echter liever naar het eveneens geïnteresseerde Real Madrid te verkassen. Volgens Romano blijft De Koninklijke 'erg relaxed en kalm' onder de situatie, ook na het geaccepteerde bod van United.

Real heeft ook geen grote haast: mocht een deal deze zomer niet rondkomen, dan wil de Champions League-winnaar Yoro volgend jaar transfervrij overnemen. Het contract van de jonge stopper loopt namelijk nog één jaar door bij Lille.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.