Joos voor halve finale EK tussen Spanje en Frankrijk

Joos voor halve finale EK: “Strijd op het middenveld is in principe voor Spanje”

9 juli om 15:44
Laatste update: 9 juli om 15:44

Filip Joos blikt vooruit op de eerste halve finale van het EK tussen Spanje en Frankrijk. De analist gaat ervanuit dat Spanje zich op het middenveld dominant zal tonen tegen de Fransen.

Joos denkt dat er veel van Rodri gevraagd gaat worden tegen Frankrijk. “Hij oogt een beetje vermoeid, maar is nog altijd fenomenaal. Dan wordt Rodri dit toernooi nog geholpen door een verbazend goede Fabian Ruiz. Dat die geweldig kan voetballen wisten we al, maar niet dat hij een ploeg naar een hoger niveau kan tillen”, deelt Joos via Sporza.

Joos wordt vervolgens gevraagd of de sleutel tussen Frankrijk en Spanje bij het middenveld ligt. “De strijd op het middenveld is met Olmo, Ruiz en Rodri in principe voor Spanje. Dat zijn verschillende profielen, Frankrijk heeft vooral de meer defensieve middenvelders”, aldus Joos.

Joos sluit af door aan te geven dat hij geen Antoine Griezmann verwacht bij Frankrijk. “Dat zijn nu eenmaal hun profielen, ik zie niemand als Platini of Zidane. Griezmann is daarvoor te weinig, ik zou hem niet opstellen en denk ook niet dat Deschamps dat zal doen”, besluit Joos.