‘Man United bereikt persoonlijk akkoord met De Ligt'

Raakt Kompany verdediger kwijt? 'Manchester United bereikt persoonlijk akkoord'

9 juli om 14:36

Vincent Kompany kan aankomend seizoen mogelijk niet meer beschikken over centrale verdediger Matthijs de Ligt. Manchester United heeft persoonlijk akkoord bereikt met Matthijs de Ligt, zo melden Manchester Evening News en Fabrizio Romano. De Nederlandse verdediger is hard op weg om herenigd te worden met manager Erik ten Hag.

Volgens het lokale medium wil Bayern München ruim veertig miljoen euro ontvangen voor De Ligt. ManUnited is er erg zeker over dat deze transfer rond gaat komen. 

De Ligt speelde onder United-manager Ten Hag bij Ajax voordat hij in 2019 naar Juventus vertrok. Momenteel zijn er vijf voormalige Ajax-spelers in de United-selectie, waarvan er vier zijn aangetrokken na de aanstelling van de Nederlandse oefenmeester in mei 2022.

De 24-jarige mandekker is momenteel nog in de race voor de titel van het Europees Kampioenschap met Oranje. Dit toernooi is hij echter nog geen minuut in actie gekomen.

The Red Devils willen twee centrale verdedigers aantrekken en zag een bod tussen de 45 en vijftig miljoen op Everton-verdediger Jarrad Branthwaite afgewezen worden. De club uit Liverpool willen tussen de zeventig en tachtig miljoen ontvangen.