BBC komt met statement na opvallende Ronaldo-bijnaam

BBC komt met statement na bizarre Ronaldo-bijnaam: 'Bedoeld als woordspeling'

9 juli om 11:05

De BBC heeft een verklaring uitgegeven als reactie op de negatieve reacties die de Britse omroep ontving na het gebruik van een opvallend bijschrift. Toen er beelden van Cristiano Ronaldo die een penalty mistte op het EK in Duitsland op tv waren, kreeg de Portugese sterspeler een bijzondere bijnaam van de BBC.

Portugal kreeg in de verlenging tegen Slovenië een penalty toegekend nadat Diogo Jota binnen het strafschopgebied werd neergehaald. Maar Cristiano Ronaldo zag zijn poging gestopt worden door doelman Jan Oblak. De Portugese-ster barstte in tranen uit tijdens de rust van de verlenging, maar de BBC toonde weinig medeleven. Tijdens de analyse van de penalty verscheen de graphic op het scherm met de titel 'Misstiano Penaldo'.

De BBC heeft nu een verklaring uitgegeven over de graphic en stelt dat het als onschuldig grapje bedoeld was. 'Het bijschrift was gewoon bedoeld als een woordspeling, wat we al vaker hebben gedaan bij analyses van Match Of The Day. Het was niet de bedoeling Cristiano Ronaldo te beledigen', tekent de omroep op.

'In feite hebben we ons tijdens het programma bij een aantal gelegenheden positief uitgelaten over Ronaldo, waaronder: in de voorbereiding op de wedstrijd, toen José Fonte Ronaldo's toewijding aan de sport benadrukte en zei dat hij daarom 'een van de besten ooit' is', gaat de omroep verder.

'In de rust deden Gary Lineker en Alan Shearer een lange analyse van Ronaldo's loopbeweging en prezen het als 'absoluut fantastisch'. Na de penalty's verwezen Lineker en Shearer allebei naar Ronaldo's moed en zelfvertrouwen om naar voren te stappen en een strafschop te nemen.'

'Op geen enkel moment waren de analisten overdreven kritisch over Ronaldo en in de context van het programma als geheel was de toon altijd respectvol naar hem toe. We begrijpen echter dat sommige kijkers niet blij waren met het bijschrift en de feedback is doorgegeven aan het productieteam om hun werk verder te verbeteren', aldus het statement van de BBC.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.