Koeman blijft tegen Engeland vertrouwen op Memphis: 'Niet samen met Weghorst'

Koeman houdt tegen Engeland vast aan Memphis: 'Niet samen met Weghorst'

9 juli om 10:05

Ronald Koeman is niet van plan om met Memphis Depay én Wout Weghorst te beginnen aan de halve finale tegen Engeland. De bondscoach houdt in de punt van de aanval vast aan Depay, die in zijn ogen 'veel krediet' verdient. 

"Hij kan beter, maar dat ligt ook aan anderen. Dat heeft óók te maken met hoe het team speelt", erkent Koeman in gesprek met Voetbal International. "Iedereen heeft zijn mening, iedereen roept wat... Alleen ik ben degene die de spelers elke dag meemaakt. Ik zie dingen tijdens trainingen die niemand anders verder ziet. En bij mij hebben spelers het recht een keer een slechte wedstrijd te spelen."

Koeman praat wel met Memphis en hoopt op verbetering. "Ik wijs hem op Atlético Madrid, toen hij als eerste spits speelde met Antoine Griezmann in zijn rug en wel diepte zocht in zijn spel. We willen dat hij dat bij ons ook doet."

De bondscoach ziet het niet zitten om Weghorst en Memphis samen op te stellen, zoals in de tweede helft tegen Turkije wel gebeurde. "Toen stonden we achter, dus kun je verwachten dat je vaker aan de bal komt en dat de tegenstander verder terug zal plooien." De voorzetten die dan komen, bespeelt Weghorst beter, aldus Koeman. "Maar in principe zal ik niet met die twee beginnen."

Nederland - Engeland begint woensdag om 21.00 uur. Het duel wordt gespeeld in Dortmund. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.