Deschamps heeft maling aan kritiek en looft Spanje

Deschamps lovend over Spanje in aanloop naar duel: 'Meeste indruk gemaakt'

8 juli om 22:19
Laatste update: 8 juli om 22:34

Didier Deschamps heeft zich andermaal onverschillig uitgelaten over de kritiek op de speelstijl van zijn team. De bondscoach van Frankrijk stelt dat men die het niet graag ziet, maar iets anders moet kijken. Ook Adrien Rabiot is niet bezig met de kritiek op zijn elftal, zo blijkt uit de persconferentie in aanloop naar het duel met Spanje.

Frankrijk haalde de halve finale door Portugal na strafschoppen te verslaan. In die halve finale zal de ploeg van Deschamps aantreden tegen Spanje, de ploeg die in de ogen van de Franse bondscoach het beste is op dut EK. "Spanje heeft het meeste indruk gemaakt", stelt de keuzeheer, die zich weinig aantrekt van de kritiek op het spel van zijn team. "Als jij je verveelt, ga dan naar wat anders kijken."

Ook Rabiot is niet bezig met de kritiek op het spel, dat als weinig aantrekkelijk wordt gezien. "We staan wel weer in de halve finales. We doen dus wat we moeten doen. We willen hier Europees kampioen worden", aldus de middenvelder, die een moeilijke wedstrijd verwacht tegen Spanje. "Ze hebben geweldige vleugelspitsen en weten hoe ze moeten scoren. Spanje heeft een heel complete ploeg met veel kwaliteiten. Maar ook zij zullen hun zwakke plekken hebben."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.