Nieuwkoop praat over nieuw Feyenoord-systeem van Priske

Nieuwkoop (ex-Union) over nieuw Feyenoord-systeem van Priske: 'Ligt mij wel'

8 juli om 20:52

Bart Nieuwkoop is blij met het systeem dat Brian Priske (ex-Royal Antwerp FC) bij Feyenoord wil gaan spelen. De verdediger kent het spel nog van zijn tijd bij Union SG en dus ziet hij het komende seizoen met vertrouwen tegemoet.

Na de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen FC Dordrecht wordt Nieuwkoop gevraagd naar het nieuwe systeem dat Priske hanteert. "Voor mij wel top eigenlijk. Het is een systeem wat ik graag speel en me wel ligt", vertelt de verdediger in gesprek met Feyenoord One. Priske speelde tegen Dordrecht met drie centrumverdedigers en hoge wingbacks die constant mee omschakelen.

Toch zag Nieuwkoop ook dat het nieuwe systeem bij zijn team nog niet helemaal vlekkeloos liep. "Dat moet groeien in het elftal, maar ik denk wel dat we dat al hebben laten zien met goede momenten." Feyenoord won de oefenwedstrijd tegen Dordrecht uiteindelijk met 4-0 en Nieuwkoop maakte zelf nog één van de doelpunten. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.