Engeland krijgt Shaw terug voor duel met Nederland

Engeland krijgt goed blessurenieuws op EK 2024: 'Ben fit en klaar om te starten'

8 juli om 16:52

Luke Shaw is fit genoeg om te starten voor Engeland in de halve finale tegen het Nederlands elftal. De verdediger van Manchester United viel tegen Zwitserland al in bij de Engelsen.

Shaw bevestigt tegenover de Engelse pers zelf dat hij geen pijntjes meer heeft. "Ik ben fit genoeg om te starten in de halve finale, maar die beslissing is natuurlijk aan de bondscoach." De linksback was voor het toernooi al geblesseerd, maar hij werd toch meegenomen bij een gebrek aan linkervleugelverdedigers bij de Engelsen. Dit EK kwam hij tegen Zwitserland in de kwartfinale pas binnen de lijnen als invaller. 

De terugkeer van Shaw zou voor Gareth Southgate een hoofdpijndossier kunnen oplossen richting het duel met Nederland. De afgelopen duels speelde rechtsback Kieran Trippier aan de linkerkant, maar die kwam daar niet uit de verf. Shaw is de aangewezen persoon om hem te vervangen, maar Southgate zelf liet nog niets los over een eventuele basisplek van de Manchester United-speler.

De 28-jarige Shaw sprak zich ook uit over de kritiek die Southgate vanuit Engeland krijgt. "Ik snap de kritiek niet. Wat hij heeft gedaan voor het land en voor ons als spelers, hij heeft ons echt naar een nieuw niveau geholpen. Er is geen enkele Engelse bondscoach recentelijk zo succesvol geweest als Southgate. Wij spelers houden van hem."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.