Justitie eist maandenlange celstraffen voor fans van Twente

Justitie geeft signaal af met eis van maandenlange celstraffen voor Twentse rellen

8 juli om 16:02
Laatste update: 8 juli om 16:32

Het Openbaar Ministerie van Nederland heeft maandenlange celstraffen geëist tegen twintig supporters die zich hebben misdragen tijdens de wedstrijd FC Twente - Hammarby IF. Maandag en dinsdag verschijnen alle relschoppers officieel voor de rechter.

Op 27 juli ging het tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en Hammarby IF enorm mis. De supporters van de club uit Enschede gingen massaal de Zweedse fans op de hoofdtribune van de Grolsch Veste te lijf. De twintig verdachten die te recht staan, zijn op camerabeelden gezien tijdens die rellen. Het gaat om supporters tussen de negentien en 43 jaar, allemaal afkomstig uit Enschede en omgeving.

Uiteindelijk gaat het om een eis van 3 tot 4,5 maand cel en een gebiedsverbod van vijf jaar voor de verdachten. De meeste relschoppers brachten ter verdediging op dat ze per ongeluk in de gevechten verzeild waren geraakt. Het Openbaar Ministerie wil met de zware strafeisen een signaal afgeven naar de relschoppers in voetbalstadions. Volgens het OM 'leren ze het anders nooit'.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.