"Stadion van 40.000 plaatsen voor Club Brugge? Dat komt er nooit"

8 juli om 13:00
Laatste update: 8 juli om 13:16

Het stadiondossier van Club Brugge kent nog altijd geen witte rook. De buurtbewoners zijn inmiddels in beroep gegaan bij zowel de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Bewoner Toon Van Moerbeke uit zijn bezorgdheid bij WTV.

Van Moerbeke is er vooral niet over te spreken dat Club nog andere activiteiten wil organiseren in het stadion. "Het is de intentie van Bart Verhaeghe om later via een bijkomend MER bijkomende activiteiten aan te vragen, zoals concerten in het stadion. Als men dat niet op papier resoluut afwijst, dan is men ter kwader trouw, en is dat overleg geen constructief overleg", legt Van Moerbeke uit.

Het stadsbestuur wilde graag rond de tafel zitten met de buurtbewoners, maar die kiezen voor de juridische weg. Zij willen dat het nieuwe stadion van Club maximum 30.000 zitjes krijgt in plaats van de verhoopte 40.000. "Geen stadion van 40.000, dat komt er nooit", zegt Van Moerbeke zelfs expliciet.

Het stadiondossier van Club Brugge sleept al een tijdje aan. De eerste plannen voor een nieuw stadion, toen nog op een site in Loppem, dateren al van 2008.