'AC Milan houdt Morata en Lukaku over als opties'

AC Milan twijfelt tussen Morata en Lukaku: "Als Zirkzee ok is, Lukaku toch niet?"

8 juli om 11:29

Waar de toekomst van Romelu Lukaku ligt, blijft onduidelijk. De Rode Duivel wordt nadrukkelijk gelinkt aan Napoli SSC, maar ook AC Milan is in de markt. Dan moet Lukaku wel de concurrentie aangaan met Alvaro Morata.

De twee spitsen, die allebei Euro 2024 in de benen hebben, zijn de overgebleven opties om de Milanese aanval te versterken, meldt La Gazzetta dello SportDaarbij heeft de Spanjaard wel een streepje voor op onze landgenoot. Vooral de situatie van Lukaku maakt het er niet gemakkelijker op: hij ligt nog twee jaar vast bij Chelsea FC, dat liefst van al zou verkopen. Of Milan voldoende geld wil ophoesten, is echter maar zeer de vraag. Hoe dan ook wil de Italiaanse topclub eerst werk maken van de transfer van Youssouf Fofana, de Franse middenvelder. Momenteel is hij de prioriteit.

In diezelfde Gazzetta maakt Arrigo Sacchi zich trouwens bedenkingen over de interesse in Lukaku. Sacchi is een Milan-icoon en was vroeger onder meer technisch directeur bij de club. Hij begrijpt niet dat het bestuur van I Rossoneri in eerste instantie op Joshua Zirkzee mikte (die nu op weg is naar Manchester United) en als plan-B plots bij Lukaku uitkomt. "Als je Zirkzee ok vindt, dan vind je Lukaku toch niet goed? De twee hebben tegengestelde eigenschappen", wijst Sacchi op het verschil in speelstijl tussen de sierlijke Zirkzee en de krachtige Lukaku.

Daarnaast is er natuurlijk nog de geschiedenis van Big Rom. Eerder voetbalde hij twee jaar voor aartsrivaal Internazionale, waarmee Lukaku zelfs de Scudetto veroverde. Ook een overstap naar het Napoli van kersvers trainer Antonio Conte valt daarom niet uit te vlakken.