Rode Duivel Zeno Debast kan 21 miljoen euro opleveren voor RSC Anderlecht

'Debast kan 21 miljoen euro opleveren voor RSC Anderlecht, of zelfs meer'

8 juli om 10:19
Laatste update: 8 juli om 10:21

Vorige week donderdag werd Rode Duivel Zeno Debast officieel aangekondigd bij Sporting Lissabon. De centrale verdediger leverde RSC Anderlecht een flinke cent op. Eerder werd er een bedrag van 15,5 miljoen euro genoemd, maar in werkelijkheid kan het nog meer worden.

Naast de transfersom van 15,5 miljoen euro, kan RSC Anderlecht namelijk nog 5,5 miljoen euro aan bonussen opstrijken, zo weet Het Belang van Limburg. Daarvoor moeten zowel Debast als Sporting Lissabon zelf bepaalde individuele en collectieve prestaties behalen.

Naast de bonussen wist Anderlecht ook een doorverkooppercentage te bedingen van 10 tot 15 procent. Hoeveel het uiteindelijk zal worden is opnieuw afhankelijk van bepaalde voorwaarden. 

Alles tesamen kan Debast paars-wit dus zo'n 21 miljoen euro opleveren. In het contract van de centrale verdediger is een afkoopclausule van 80 miljoen euro opgenomen. Indien hij in de toekomst een toptransfer zou maken, kan het bedrag dat Anderlecht in totaal verdiende dus nog aanzienlijk oplopen. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.