Bayern München presenteert Michael Olise

OFFICIEEL: Toptransfer voor Kompany, Bayern München legt miljoenenbedrag neer

7 juli om 20:11
Laatste update: 7 juli om 20:25

Vincent Kompany heeft er een speler bij: zondag verzekerde Bayern München van de komst van Michael Olise. De 22-jarige aanvaller komt over van Crystal Palace en tekent een vijfjarig contract bij Der Rekordmeister.

De transfer van Olise hing al enige tijd in de lucht en werd al bevestigd door Bayern-smaakmaker Jamal Musiala. Beide clubs doen geen uitspraken over de transfersom, al klinkt in de media dat er ruim 38 miljoen euro gemoeid is met de deal. Via bonussen kan dit bedrag nog met zeker vier miljoen euro oplopen. 

"Ik ben blij dat ik voor zo'n grote club mag spelen", zegt Olise op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Het is een mooie uitdaging, precies wat ik zocht. Ik wil mezelf op dit niveau bewijzen en een rol spelen in belangrijke titels die we hopelijk de komende jaren gaan winnen."

Hoewel Olise het afgelopen seizoen geteisterd werd door blessures, was hij een van de smaakmakers in de Premier League. In negentien competitiewedstrijden scoorde hij tien keer en gaf hij zes assists.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.