Door Antwerp-begeerde Driouech tekent alsnog bij PSV

OFFICIEEL: Door Antwerp-begeerde Driouech tekent alsnog bij PSV

7 juli om 18:13

De kogel is door de kerk: Couhaib Driouech mag zichzelf na lang wachten speler van PSV noemen. De Eindhovenaren, die een halfjaar geleden al dicht bij het aantrekken van de aanvaller waren, maken de deal met Excelsior wereldkundig en betalen naar verluidt ongeveer 3,5 miljoen euro. Eerder zat Royal Antwerp FC nog achter de handtekening van de buitenspeler aan. 

In Eindhoven tekent Driouech een contract tot de zomer van 2029. Lange tijd zat PSV achter Driouech aan. De buitenspeler was afgelopen winter nog erg dicht bij een move naar het Philips Stadion, maar die ketste laat op Deadline Day af. Al snel werd duidelijk dat de landskampioen in de zomer terug zou komen voor Driouech. Lange tijd steggelden PSV en Excelsior echter over de transfersom, tot er deze week sprake was van een doorbraak.

PSV betaalt 3,5 miljoen euro om het éénjarige contract van de Marokkaans jeugdinternational af te kopen. In Eindhoven krijgt Driouech te maken met Noa Lang en Hirving Lozano als concurrenten, al vertrekt laatstgenoemde na de eerste seizoenshelft naar het Amerikaanse San Diego.

Driouech speelde sinds de zomer van 2021 bij Excelsior, dat hem destijds overnam van sc Heerenveen. In Kralingen groeide de aanvaller uit tot een belangrijke schakel. In totaal speelde hij 101 officiële wedstrijden voor Excelsior. Daarin scoorde hij zestien keer en gaf hij zestien assists.