UEFA en adidas presenteren de nieuwe EK-bal

De nieuwe EK-bal is gepresenteerd: bevat nog verder ontwikkelde technologie

7 juli om 17:42

De halve finales en de finale van het EK 2024 worden met een andere bal dan de rest van het toernooi gespeeld. Van de groepsfase tot en met de kwartfinales rolde de adidas Fussballliebe op de velden, maar vanaf nu wordt er met de Fussballliebe Finale gespeeld.

De nieuwe bal is geïnspireerd op de nationale kleuren van Duitsland en het zilverwerk waar de laatste vier landen om strijden. De vorige bal was wit met enkele felle kleuren. De nieuwe bal beschikt daarnaast ook over een nog beter ontwikkelde 'Connected Ball Technology'. Fans, scheidsrechters en coaches krijgen hierdoor nog preciezere data tijdens wedstrijden.

'De Fussballliebe is gemaakt van gerecycleerd polyester, inkt op waterbasis en verschillende biologische producten zoals maïsvezels, suikerriet en houtpulp', zo vertelde adidas eerder al. De Fussballliebe is uitgerust met de zogeheten 'Connected Ball Technology'. Deze technologie stuurt de data over de positie van een speler direct door naar de VAR.

'De Connected Ball Technology draagt bij aan de semi-geautomatiseerde buitenspeltechnologie van de UEFA en speelt daarmee een belangrijke rol bij het ondersteunen van snellere wedstrijdbeslissingen', tekenen adidas en de UEFA op in een persbericht