Parker (ex-Club Brugge) over avontuur bij Burnley

Parker (ex-Club Brugge) over avontuur: “Kernwaarden moet ik naar Burnley brengen”

7 juli om 17:25

Scott Parker, de nieuwe hoofdtrainer van Burnley, vertelt wat er volgens hem nodig is om succesvol te zijn in het aankomende seizoen van de Championship in Engeland. Burnley degradeerde onder leiding van hoofdtrainer Vincent Kompany. Het is nu aan Parker, de voormalige oefenmeester van Club Brugge, om Burnley terug te brengen naar de Premier League.

Parker vertelt als volgt over zijn avontuur bij Burnley. “Kijk er zijn maar drie teams van de 24 die succesvol zullen zijn dit jaar. Wat dat betreft zijn de cijfers tegen ons. Maar er zijn een aantal sleutel ingrediënten die ik heb geleerd door 20 jaar voetbalervaring als speler en drie jaar als hoofdtrainer. Deze ingrediënten moet ik gaan installeren bij Burnley”, deelt Parker via de officiële kanalen van Burnley.

Parker vertelt verder over wat hij kan toevoegen als hoofdtrainer bij Burnley. “Deze sleutel ingrediënten hebben mij een geweldige carrière gegeven en deze ingrediënten moet ik ook naar Burnley brengen. Ze zijn waarschijnlijk parallel aan die van sommige Burnley fans en waar zij voor staan.

“We kunnen het hebben over tactiek en over filosofie, maar eerst moeten we de juiste kernwaarden hebben als team. Dat is op dit moment mijn prioriteit bij Burnley. Het gaat er voor mij nu om dat ik alle ervaring en kennis van mijn verleden in deze rol kan brengen bij Burnley”, besluit Parker.

Bij Club Brugge wilde het Parker minder lukken om zijn kernwaarden te installeren. Bij Blauw-Zwart stond Parker in 2023 slechts twaalf matchen aan het roer als hoofdtrainer. Na twaalf matchen nam Club Brugge afscheid van hoofdtrainer Parker.