Philippe Albert over Bart Verbruggen ex-RSCA na Nederland 2-1 Turkije

Albert: "Zonder Verbruggen stonden de Turken in de halve finale"

7 juli om 12:55

Zaterdag slaagde Nederland erin door te stoten naar de halve finales van het EK. Hoewel Turkije op voorsprong kwam, kon Oranje de overwinning pakken dankzij een doelpunt van Stefan De Vrij en een owngoal van Mert Müldür. Volgens Philippe Albert heeft Nederland z'n overwinning echter aan één man te danken: ex-RSC Anderlecht-doelman Bart Verbruggen

Of Nederland terecht in de halve finales zit, is niet zeker voor Albert. "Qua spel misschien wel, qua duidelijke kansen niet", klinkt het bij RTBF. "Mensen die de wedstrijd zagen, konden zien dat de beste Nederlander op het veld hun doelman Bart Verbruggen was."

De analist steekt z'n lof voor de ex-Anderlecht-doelman niet onder stoelen of banken. "Hij speelde een geweldige wedstrijd", aldus Albert. "Zonder hem stonden de Turken volgens mij in de halve finale."

Ook diens collega aan de overkant, de 35-jarige Mert Günok, maakte nochtans veel indruk op Albert. "Die vond ik ook leuk. Hij had een buitengewoon EK. Maar het is de wet van de sport dat je efficiënt moet zijn."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.