Engelsen hebben schrik van Nederland

Schrik van Nederland, lof voor zichzelf: "Engeland was briljant en fenomenaal"

7 juli om 11:47

Gary Lineker en Micah Richards hadden liever gezien dat Engeland niet Nederland, maar Turkije had getroffen in de halve finale van het EK. De oud-voetballers vinden Oranje een kwalitatief sterke ploeg en stellen dat Nederland de 'fear factor' heeft. Over de eigen prestatie tegen Zwitserland waren ze dan weer opvallend opgetogen.

"Nederland had een aantal goede kansen, maar Turkije had in de slotfase echt nog kunnen scoren. De Turken zijn natuurlijk heel erg goed, maar Oranje boezemt echt angst in", vertellen Richards en Lineker in de podcast The Rest is Football. "Met Virgil van Dijk, Cody Gakpo... Ik had liever Turkije gehad. Je wilt winnen en ik denk dat als beide ploegen op zijn best spelen, dat Nederland dan meer kwaliteit heeft."

Over de Engelse ploeg hebben Lineker en Richards niets dan lof, ondanks het feit dat Zwitserland pas na strafschoppen opzij werd gezet. "Het was briljant en echt fenomenaal. Alle vijf de spelers maakten hun penalty, dus dat geeft enorm veel vertrouwen. Veel mensen klagen natuurlijk over de opstelling, maar het ging nu ook goed. We hebben gewoon een hele goede kans om dit EK te winnen."