Zirkzee blij met Nederlands debuut tegen Turkije

Zirkzee trots op debuut bij Nederland: "Kwam alleen voor kwaliteit op trainingen"

7 juli om 11:10

Nederland is sinds de wedstrijd tegen Turkije een debutant rijker: Joshua Zirkzee. De ex-spits van RSC Anderlecht maakte zijn eerste minuten in het Nederlands elftal en is dolgelukkig dat dit tijdens zo'n grote wedstrijd is gebeurd. 

De huidige nummer negen van Bologna viel tien minuten in. "Ik ben heel trots. Je moet er altijd in geloven dat je minuten gaat maken, maar ik kende mijn rol. Ik wist dat als ik hier zou komen dat ik een laatkomer was en dat het vooral zou zijn om de kwaliteit op de training hoog te houden. Maar goed, nu toch minuten gekregen. Dit is de perfecte reden om je vakantie opzij te zetten."

Zirkzee is helemaal blij dat hij zijn debuut heeft kunnen maken op zo'n mooie avond. Het is een moment waar de sterspeler van het Italiaanse Bologna lang naar uit heeft gekeken. "Het is een hele mooie avond voor iedereen in Nederland. We zijn fantastisch teruggekomen en ik heb mijn debuut gemaakt. Daar heb ik heel lang en hard voor gewerkt, een mooi moment."

Na een eerdere uitleenbeurt bij Anderlecht brak Zirkzee dit seizoen helemaal door in dienst van Bologna. De aanvaller leek dan ook een belangrijke troefkaart te gaan worden binnen de selectie van Ronald Koeman, maar in eerste instantie was hij zelfs niet opgeroepen. Na enkele afzeggingen mocht hij alsnog mee afreizen naar Duitsland. De voorbije wedstrijden bleef Zirkzee aan de bank genageld. Tegen Turkije liep dat dus anders.