Martinez kent toekomst van Ronaldo nog niet: "Te vroeg"

Martinez kan nog geen uitsluitsel bieden over toekomst Ronaldo: "Verdriet te vers"

7 juli om 10:58

Net als Domenico Tedesco beet ook oud-bondscoach Roberto Martinez zijn tanden stuk op Frankrijk. Zijn Portugal vloog er in de kwartfinales van Euro 2024 uit na strafschoppen. Cristiano Ronaldo schoot dan wel raak in die serie, zijn toernooi was niet om over naar huis te schrijven. Een beslissing over zijn toekomst is er nog niet.

Enkele dagen na de uitschakeling van de Rode Duivels kondigde Jan Vertonghen op 37-jarige leeftijd zijn internationale pensioen aan. Volgt Ronaldo zijn voorbeeld? Die vraag houdt Portugal in de ban. De nog eens twee jaar oudere vedette was onder Martinez nog vaste spits op dit EK (wat op kritiek stuitte), maar wist geen enkele keer te scoren. Zij die het 'het toernooi te veel' vonden, hopen stiekem dat Ronaldo er de brui aan geeft.

Tot op heden heeft de Portugese topschutter aller tijden echter nog niet gecommuniceerd. Na de penaltynederlaag tegen de Fransen liet ook Martinez niet in zijn kaarten kijken. "Alles is nog te vers. We zien nog erg af van de nederlaag. Op dit punt zijn er nog geen individuele beslissingen genomen", verwees de Spanjaard bij de internationale pers naar het vraagstuk rond Ronaldo.

In Portugal kreeg Martinez overigens gemengde commentaren. De kranten bleven opvallend mild na de uitschakeling, maar sommige voetbalvolgers verweten hem dat hij Ronaldo te zeer de hand boven het hoofd heeft gehouden. Ook zijn wissel van Bruno Fernandes tegen Frankrijk viel in verkeerde aarde.