EK 2024 van Pedri zit erop, Kroos zegt 'sorry'

Flinke domper voor Spanje: Het EK van Pedri zit erop, Kroos biedt excuses aan

6 juli om 17:46

Het EK van Pedri zit erop. De Spaanse voetbalbond laat weten dat onderzoek uitwijst dat de knieblessure die de middenvelder in het duel met Duitsland (2-1) opliep dusdanig ernstig is om het eindtoernooi te vervolgen.

Pedri nam het vrijdagavond met het Spaanse nationale elftal op tegen Duitsland in de kwartfinale van het EK. In de beginfase van het duel kreeg de middenvelder van FC Barcelona te maken met een harde tackle van Toni Kroos, die tot verbazing van velen wegkwam zonder gele kaart.

Na een blessurebehandeling probeerde Pedri nog door te spelen. Enkele minuten later werd de spelverdeler noodgedwongen alsnog vervangen. Dani Olmo kwam in het veld en scoorde later de openingstreffer tegen de Duitsers. Na verlenging wist Spanje door te stoten tot de halve finale. Voor Pedri zit het toernooi er vanwege zijn blessure op.

Kroos biedt Pedri excuses aan

Kroos richt zich via Instagram tot Pedri. 'Excuses en beterschap', schrijft de gestopte middenvelder. 'Het was natuurlijk niet mijn bedoeling je te blesseren. Ik hoop dat je snel herstelt. Je bent een geweldige voetballer.'