Van Nistelrooij naar Manchester United

'Van Nistelrooij vliegt naar Manchester, kent duur van zijn contract bij United'

6 juli om 14:46

Ruud van Nistelrooij is in het vliegtuig naar Manchester gestapt om zijn contract bij United te gaan tekenen. Volgens het Algemeen Dagblad krijgt de assistent van Erik ten Hag een contract voor twee jaar.

Een dezer dagen zal de assistent een handtekening onder zijn contract bij United zetten. Van Nistelrooij wordt de rechterhand van Ten Hag, terwijl ook René Hake en Jelle ten Rouwelaar aan de staf worden toegevoegd. Van Nistelrooij moet wel nog wachten op zijn werkvergunning, alvorens hij aan de slag mag op het trainingsveld van United. Ten Hag verlengde enkele dagen geleden ook officieel zijn contract op Old Trafford.

Voor Van Nistelrooij was de keuze voor Manchester United erg bewust. De coach sprak met Club Brugge, Burnley en clubs uit Spanje en Duitsland over de functie van hoofdtrainer, maar hij besloot toch terug te keren op het oude nest. Als speler was Van Nistelrooij van 2001 tot 2006 actief bij Manchester. Als assistent-trainer heeft hij ervaring bij PSV en het Nederlands elftal.