Nederland geen spelers van dat niveau, België wel

"Nederland geen spelers van dat niveau, België wel, maar KDB moest te veel doen"

6 juli om 15:32

Johan Boskamp vergelijkt de kwaliteiten van het Nederlands Elftal met de kwaliteiten van de Rode Duivels. Boskamp is van mening dat de Rode Duivels wel over wereldklasse beschikken, maar dat Kevin De Bruyne simpelweg te veel moest doen op het EK 2024 in Duitsland.

Boskamp vertelt dat Nederland niet meer over spelers als Arjen Robben beschikt. “Spelers van dat niveau heeft Nederland niet meer. België wel. Kevin De Bruyne. Hij deed me op dit EK denken aan Jopie Cruijff. Hele tijd wijzen, verdelen, die aanvoerdersband…”, citeert Het Laatste Nieuws Boskamp.

Boskamp geeft aan dat De Bruyne te veel moest doen bij de Rode Duivels op het EK. “Maar Kevin moest te veel doen. Alles eigenlijk. Ik denk dat hij ook de buschauffeur was en ’s morgens het ontbijt opdiende”, aldus Boskamp.

Boskamp sluit af door terug te blikken op de wedstrijd tussen de Rode Duivels en Frankrijk. “Trouwens, die wedstrijd tegen de Fransen, dat was toch de meest vreselijke van dit EK? Ook van Frankrijk, hé. Ik kon daar niet naar blijven kijken. Ik ben de afwas gaan doen, zo pijnlijk was dat. Die angst! Terwijl al die gasten zo goed kunnen ballen”, besluit Boskamp.