"Niet zeker dat Rode Duivels zomaar van Spanje verliezen"

Vandereycken genoot van Spanje, maar baalt ook: "België kan van iedereen winnen"

6 juli om 11:09
Laatste update: 6 juli om 11:22

De Rode Duivels zullen Euro 2024 niet winnen en datzelfde geldt sinds vrijdagavond voor het gastland. Duitsland ging er na verlengingen uit tegen Spanje (2-1). Die laatste ploeg wordt nu als topfavoriet op eindwinst beschouwd. Toch had René Vandereycken een Belgische stunt niet uitgesloten.

De oud-bondscoach heeft in eerste instantie genoten van de kwartfinale tussen Spanje en Duitsland. Dat de gastheer vlak voor het einde van de verlengingen alsnog de boot inging, noemt hij bij Het Belang van Limburg "on-Duits". Een heleboel spelers aan beide kanten hebben indruk op hem gemaakt. Zo noemt de Limburger onder meer Lamine Yamal, Fabian Ruiz en Jamal Musiala als uitblinkers.

Toch zit Vandereycken ook met een wrang gevoel na de prachtige affiche van vrijdagavond. "Spanje en Duitsland hebben een topploeg, maar ik ben niet zeker dat de Rode Duivels zomaar van hen zouden verliezen", pakt hij uit met een hypothese. Vandereycken legt uit waarom. "België heeft een ploeg die, als ze de ruimte krijgen, van iedereen kan winnen."

Een straffe uitspraak, zeker voor zij die het EK van de Rode Duivels op de voet gevolgd hebben. Het spelniveau was niet bepaald om over naar huis te schrijven. "Maar er zijn veel fouten gemaakt op dit EK. Zeker de intrinsieke offensieve kwaliteiten zijn bij België altijd aanwezig geweest, maar ze zijn niet helemaal op de juiste manier gebruikt", krijgt Domenico Tedesco nog wat kritiek over zich heen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.