Kortrijk viste achter het net voor Gent-aanwinst Gudjohnsen

Alexandersson geeft Vrancken tip mee: "Gudjohnsen best met spits naast hem"

6 juli om 10:33
Laatste update: 6 juli om 10:54

Grootvader Arnor maakte het mooie weer bij RSC Anderlecht, terwijl vader Eidur in de nadagen van zijn rijke carrière nog in Brugge neerstreek. Vanaf deze zomer probeert Andri Lucas Gudjohnsen eenzelfde stempel op het Belgische voetbal te drukken bij KAA Gent. Dat had even goed in Kortrijk kunnen zijn.

Dat onthult Freyr Alexandersson, de IJslandse trainer van KVK. "Sinds zijn zestien volg ik hem. Ik wilde hem ook bij Kortrijk in januari, maar dat was toen onmogelijk omdat hij toen nog gehuurd werd", vertelt hij bij Het Nieuwsblad. Gudjohnsen werkte zo het seizoen af bij het Deense Lyngby, waar hij erg goed bij schot was. Daardoor was hij financieel niet langer haalbaar voor Kortrijk.

Wie uit zo'n adellijk voetbalgeslacht komt, kan niet ontsnappen aan vergelijkingen. Volgens Alexandersson zijn die echter ijdel: vader en zoon zijn verschillende voetballers. "In sommige bewegingen zie je parallellen met zijn vader, maar hij is een duidelijke nummer negen en goalgetter, terwijl Eidur een hybride speler was, die als tien, kon spelen", analyseert de KVK-coach.

Alexandersson werkte als trainer in Lyngby nog samen met de jongste telg der Gudjohnsens. Gent mag hem bedanken voor het geleverde werk, want naar eigen zeggen maakte hij Gudjohnsen "explosiever" en krachtiger aan zijn bovenlichaam. "Om ballen bij te houden was hij al gauw een van de sterkste in Denemarken. Ik vind hem wel het best met een andere spits naast zich, terwijl de nieuwe trainer van AA Gent doorgaans maar met een diepe spits speelt", geeft Alexandersson nog een tip mee voor Wouter Vrancken. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.