Vandenbempt over Vertonghen na afscheid bij Rode Duivels

Vandenbempt over Vertonghen na afscheid: “Nooit belangrijkste, wel schoonste”

6 juli om 09:09

Peter Vandenbempt vertelt over Rode Duivel Jan Vertonghen. Na 157 caps heeft Vertonghen zijn loopbaan als Rode Duivel beëindigt. Vandenbempt vertelt over de rol die Vertonghen heeft vervuld in zijn periode bij de Rode Duivels.

Vertonghen is de laatste verdediger die afscheid neemt van de “gouden generatie” Rode Duivels. “Vincent Kompany was toen de grote leider, net als in - in mindere mate - Thomas Vermaelen. Toen zij afhaakten, kwam Vertonghen meer naar de voorgrond”, deelt Vandenbempt via Sporza.

 “Vertonghen nam dan een belangrijke rol op. Niet alleen op het veld, maar ook ernaast. Hij was nooit de belangrijkste Rode Duivel, maar wat mij betreft wel de schoonste. Hij droeg het shirt altijd met fierheid”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt noemt Vertonghen tot slot een rolmodel voor alle toekomstige verdedigers bij de Rode Duivels. “Want hij kwam ook na lange, slopende seizoenen Europese verplaatsingen maken. Dat was niet voor iedereen weggelegd. Vertonghen speelde altijd met plezier voor België”, besluit Vandenbempt.