‘Naast Tedesco evalueert bond sportief departement na teleurstellend EK’

‘Naast Tedesco evalueert KBVB het hele sportief departement na teleurstellend EK’

6 juli om 08:34
Laatste update: 6 juli om 09:32

The Royal Belgian Football Association is van plan om na het teleurstellend verlopen EK een grondige evaluatie te maken van het sportieve departement. Bondscoach Domenico Tedesco kwam flink onder vuur te liggen, maar de functies van Frank Vercauteren, Jelle Schelstraete, Luke Benstead en Peter Willems worden onder de loep genomen, zeker nu er bespaard moet worden, weet Het Laatste Nieuws.

In navolging van de herschikking bij de Belgische arbitrage wordt nu het sportieve departement van ons voetbal herbekeken. Dit betekent dat niet slechts de prestaties van Tedesco tegen het licht worden gehouden, maar ook die van Frank Vercauteren - Sports Director Football, Jelle Schelstraete - Operational Director Football, Luke Benstead - First Team Assistant Coach en Head of Youth National Teams en Peter Willems - Directeur Sport en Arbitrage, sinds enkele maanden.

Eerder kwam naar buiten dat de Royal Belgian Football Association ook financieel niet zijn beste tijd kent. In het vorige boekjaar werd er een verlies geleden van maar liefst 11 miljoen euro. De grondige evaluatie komt niet als een verrassing. De kritiek op Vercauteren groeide al na het EK. Het contract van Vercauteren loopt eind december af. 

De Rode Duivels wisten geen degelijke indruk te maken op het EK 2024 in Duitsland. Tijdens de EK-kwalificaties lukte dit de formatie van Tedesco nog wel. In de groep met Oekraïne Slowakije Roemenië werden de Rode Duivels tweede. Vooral tegen Slowakije en Oekraïne wilde het niet lukken voor de Rode Duivels. In de achtste finale konden de Rode Duivels zich amper tonen tegen Frankrijk en werd er met 0-1 verloren.