Carvajal pakt de verstandigste rode kaart uit zijn loopbaan tegen Duitsland

Carvajal pakt rood tegen Duitsland en dat was heel verstandig

5 juli om 22:08

Spanje behaalde vrijdag de halve finale op het EK. Die zal het moeten afwerken zonder Daniel Carvajal. De rechtsback van Spanje kreeg tegen Duitsland rood, maar dat was wel zijn verstandigste/slimste rode kaart uit zijn loopbaan.

Met een 2-1 op het bord voor Spanje trok Duitsland in de 126e minuut nog een keer ten aanval. Toen Jamal Musiala de bal had, trok Carvajal aan de noodrem. De back ging aan de nek van zijn tegenstander hangen. Geel was zijn deel. Voor Carvajal was het zijn tweede gele kaart van partij en rood volgde dus ook.

Door de rode kaart mist Carvajal de halve finale. Balen zou je denken, maar niets is minder waar. Door zijn eerste gele kaart in de match was Carvajal sowieso al geschorst voor de halve finale. Het was immers zijn tweede gele kaart van het toernooi. Eerder pakte hij op de openingsspeeldag tegen Kroatië al een gele kaart.

Wie twee gele kaarten op het EK krijgt, moet een speeldag geschorst toekijken. Dat geldt ook voor spelers die twee geel pakken in dezelfde partij. Carvajal kon dus een 'gratis' gele kaart erbij pakken tegen Duitsland en de laatste aanval van Duitsland onschadelijk maken. Meteen na de vrije trap door de fout van Carvajal klonk het laatste fluitsignaal.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.