Turkije waarschuwt Oranje na 'oneerlijke' straf

Turkije waarschuwt Oranje na 'oneerlijke' straf: 'Het zal ons motiveren'

5 juli om 21:27

Vincenzo Montella waarschuwt dat Turkije nóg gemotiveerder aan de aftrap zal staan tegen het Nederlands elftal door de schorsing van Merih Demiral. De bondscoach van de Turken is het er absoluut niet mee eens dat de verdediger het duel in de kwartfinale van het EK moet missen.

De UEFA oordeelde dat Demiral de omstreden wolvengroet bracht, een symbool van de extreemrechtse groepering Grijze Wolven, en schorste hem voor twee duels. Daardoor is hij er niet bij tegen Oranje, tot onbegrip van Montella. "Dit was geen politieke uiting", benadrukt de Italiaan. "Het is een symbool van onze geschiedenis. Het is een symbool dat verband houdt met het Turks-zijn en onze trots. Helaas is er andere interpretatie aan toegevoegd."

Montella vertelt dat het Turkse elftal niet bij de pakken neerzit. "We weten dat het oneerlijk is, maar het zal ons nog meer motiveren", waarschuwt hij Nederland. Orkun Kökcü en Ismail Yüksek ontbreken eveneens vanwege een schorsing. Toch is het vertrouwen groot. "We spelen om geschiedenis te schrijven. We zijn klaar voor de wedstrijd. Ik hoop dat we door kunnen gaan."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.