Suzuki stelt fans van STVV gerust na aankomend vertrek: "Toekomst ziet er rooskleurig uit"

6 juli om 23:16

STVV zal binnenkort afscheid nemen van Zion Suzuki, die voor een recordbedrag naar Parma verhuist. Officieel bevestigd is het nog niet, al laat Suzuki er weinig twijfel over bestaan dat hij zal vertrekken.

De doelman kwam tegen Patro uit voorzorg al niet meer in actie en gaf tegenover Het Belang van Limburg dat hij een nieuwe uitdaging aangaat. "Ik heb hier grote stappen gezet als doelman", klon het bij de Japanse doelman.

Volgens hem moet STVV zeker niet vrezen en gelooft hij dat hij goed zal worden vervangen. "Ik zie de toekomst van STVV rooskleurig tegemoet", gaat hij verder. "Matt Lendfers is een groot talent. En als Leo Kokubo op weg zou zijn naar STVV, dan zou dat een goede zaak zijn. Ik speelde met Leo samen bij de nationale ploeg, hij is een doelman met een groot potentieel", klinkt het.

Suzuki zal STVV uiteindelijk zo'n tien miljoen euro gaan opleveren. Daarmee breekt de doelman ook meteen het uitgaande transferrecord bij STVV, dat momenteel met negen miljoen euro op naam staat van landgenoot Tomiyasu.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.