'STVV trekt ervaren Japanse international Taniguchi aan'

5 juli om 18:16

STVV heeft deze zomer al afscheid genomen van meerdere pionnen, maar wil zich ook nog versterken. De volgende speler die richting de Kanaries moet verhuizen is Shogo Taniguchi.

STVV haalde in het verleden al heel wat Japanners naar ons land en Taniguchi is de volgende in het rijtje. Dat weet me bij Het Belang van Limburg. De 33-jarige centrale verdediger is momenteel in Qatar nog actief voor Al-Rayyan SC, maar kan binnenkort de stap richting ons land zetten.

Bij STVV moet Taniguchi het vertrek van Matte Smets opvangen, die richting KRC Genk is verhuisd. Daarnaast kan ook Rein Van Helden nog andere oorden opzoeken en kan STVV alle defensieve versterking dus goed gebruiken.

Voor de 28-voudig Japans international wordt het zijn eerste avontuur in Europa. Voor zijn stap naarAl-Rayyan SC kwam hij enkel in eigen land uit voor onder meer Kawasaki Frontale en Tsukuba University.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.