'Kompany probeerde tevergeefs Faes terug naar RSC Anderlecht te halen'

6 juli om 21:33

Ondanks alle twijfels heeft Wout Faes een degelijk EK achter de rug en mag hij zich opmaken voor een seizoen in de Premier League met Leicester City. Het had echter niet veel gescheeld of de carrière van Faes had er anders kunnen uitzien.

De Rode Duivel werd opgeleid door RSC Anderlecht en vertrok in 2018 voor een beperkte som naar KV Oostende. Daar werd Faes een belangrijke pion en speelde hij zich in de kijker van verschillende clubs. Hij verhuisde uiteindelijk naar Stade Reims, al zat een terugkeer naar Anderlecht er ook in.

Bij Le Soir weet men namelijk dat Vincent Kompany bijzonder onder de indruk was van Faes en dat de toenmalige trainer van RSC Anderlecht hem graag terug naar Brussel wilde halen. Zover kwam het echter niet. Faes verkoos namelijk een stap richting het buitenland.

Hij vertrok voor zo'n drie miljoen euro naar Stade Reims en werd na een goede periode in Frankrijk voor zeventien miljoen euro weggehaald door Leicester City, waar hij achterin een vaste waarde is geworden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.