Zaniolo keert na buitenlandse omzwervingen terug in Serie A

OFFICIEEL: Atalanta haalt met Zaniolo een (bijna) kopie van De Ketelaere

5 juli om 15:22

Charles De Ketelaere krijgt er een nieuwe ploegmakker bij, met een wel érg vergelijkbaar profiel. Nicolò Zaniolo keert terug in de Serie A. De creatieveling maakt de overstap van Galatasaray naar Atalanta, dat hem huurt met een optie tot koop. Via de eigen kanalen maakt de winnaar van de Europa League melding van de transfer.

 Zaniolo beleefde zijn doorbraak bij AS Roma, waar hij in 2018 debuteerde in de Serie A. Hij groeide bij de Romeinen uit tot een gewaardeerde kracht en maakte zich onsterfelijk door in de finale van de Conference League in 2022 de enige goal te maken tegen Feyenoord. In het seizoen erna kreeg de band met trainer José Mourinho een knauw, waarna Zaniolo naar Galatasaray vertrok.

Bij Atalanta wordt Zaniolo ploeggenoot van Rode Duivel Charles De Ketelaere. Opvallend is dat de twee een erg vergelijkbaar profiel hebben. CDK is 1m92 lang, terwijl Zaniolo 1m90 meet. Zowel de 25-jarige Italiaan als onze 23-jarige landgenoot zijn allebei linksvoetig en spelen bij voorkeur als schaduwspits of op de flank. Zaniolo heeft 19 wedstrijden voor de Italiaanse nationale ploeg op de teller staan, waarin hij 2 keer kon scoren. De Ketelaere kwam tot dusver 16 keer in actie voor de nationale ploeg en scoorde daarin... 2 keer.

In het afgelopen seizoen was Zaniolo actief bij Aston Villa, dat hem huurde van Cim Bom. Voor de club uit Birmingham kwam de Italiaan tot 39 wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde. De club kende een goed seizoen en plaatste zich als nummer vier voor de Champions League. Mits er aan bepaalde sportieve voorwaarden wordt voldaan, kan de optie tot koop verplicht worden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.