UEFA tikt Bellingham op de vingers na obsceen gebaar in achtste finale EK

UEFA straft Bellingham met voorwaardelijke schorsing en fikse geldboete

5 juli om 13:19

Op hetzelfde moment dat de UEFA de schorsing van de Turkse verdediger Merih Demiral aankondigde, is ook Jude Bellingham bestraft door de voetbalbond. De Engelsman krijgt een voorwaardelijke schorsing van één duel en moet een geldboete van 30.000 euro betalen. De kwartfinale tegen Zwitserland komt dus niet in gevaar. 

Bellingham wordt door de UEFA op zijn vingers getikt vanwege de manier waarop hij zijn sensationele gelijkmaker tegen Slowakije vierde. In de slotminuut van de achtste finale van het EK maakte de middenvelder met een omhaal gelijk, waardoor Engeland er een verlenging uit sleepte en uiteindelijk won. Bellingham maakte een obsceen gebaar door zijn kruis vast te grijpen. 

Bellingham liet op X overigens direct weten dat zijn gebaar niet richting de Slowaken was bedoeld. 'Het was een onderonsje met vrienden op de tribune', schreef hij. De Slowaakse bond diende ook geen klacht in tegen Bellingham.

Engeland - Zwitserland begint zaterdag om 18.00 uur. De winnaar van het duel neemt het in de halve finale op tegen Nederland of Turkije.