Vertonghen speelde zijn laatste partij bij Rode Duivels

Vertonghen stopt als Rode Duivels: 'We zullen je missen Jan!"

5 juli om 11:28
Laatste update: 5 juli om 11:43

Jan Vertonghen, recordhouder van de meeste caps bij de Rode Duivels, heeft aangekondigd dat hij stopt als international. De Belgische voetbalbond bracht dit nieuws naar buiten op vrijdag, waarmee een einde komt aan de indrukwekkende internationale carrière van Vertonghen. 

De verdediger van RSC Anderlecht wordt bedankt voor zijn cruciale rol in het succes van het Belgische nationale team in de afgelopen jaren. De Belgische voetbalbond eerde Vertonghen met een tweet: "Van het trainingsveld tot het veld, jullie hebben ons laten zien wat het betekent om een ​​echte Rode Duivel te zijn. We zullen je missen Jan!" 

Met 157 interlands op zijn naam heeft Vertonghen een indrukwekkend record achtergelaten. Zijn besluit om te stoppen komt na een periode van meer dan 15 jaar waarin hij een pijler was van de Belgische verdediging. "Bedankt voor alle herinneringen, ik heb mijn droom geleefd", klinkt het bij de verdediger. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.