Depoitre (ex-Gent) op zoek naar transfer: “In België is een goede optie”

Depoitre (ex-Gent) op zoek naar club: “In België is ook een goede optie”

5 juli om 11:59

Laurent Depoitre is op 35-jarige leeftijd nog op zoek naar een laatste uitdaging in zijn voetbalcarrière. Hij heeft een moeilijk einde bij KAA Gent achter de rug en gaat hierover in gesprek met Het Nieuwsblad

Na een prachtige hommage tijdens de laatste thuiswedstrijd van KAA Gent, dacht men dat hij zou stoppen met voetballen. "Dat wil ik toch even rechtzetten", benadrukt Depoitre. Ondanks de hartverwarmende afscheidsspeech, wil hij graag nog even doorgaan. Depoitre, net terug van vakantie op Bali, is zijn conditie aan het onderhouden terwijl de eerste contacten met mogelijke nieuwe clubs zijn gelegd. 

"Maar nog niets dat me voorlopig echt aantrekt”, voegt hij eraan toe. Hij begrijpt dat clubs voorzichtig zijn met oudere spelers die zware blessures hebben gehad, maar hij voelt dat hij nog steeds een belangrijke rol kan spelen. Depoitre staat open voor een buitenlandse ervaring. “Maar in België blijven is ook een goede optie”, aldus Depoitre. 

Depoitre beschrijft zijn laatste anderhalf jaar bij Gent als "moeilijk." In het begin van vorig jaar speelde hij al niet veel meer en in april scheurde hij zijn achillespees. Ondanks deze tegenslag maakte hij eind 2023 zijn comeback. Tijdens de laatste wedstrijden van de Europe Play-offs kreeg hij zelfs nog een invalbeurt, waarin hij twee goals maakte tegen Standard en een eerbetoon kreeg, inclusief de aanvoerdersband. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.